WeCreativez WhatsApp Support
Randevu oluşturmak ya da bizlere soru sormak için yazabilirsiniz. Önce telefon numaranızı yazınız.
Nasıl yardımcı olabiliriz?

Sedasyon ile Uykuda Diş Tedavisi

Bazıları için diş hekimi ya da dişçi koltuğu denildiği zaman dizlerinin bağı çözülür. Dişiniz sızladığında veya ağrıdığında “Dişimi çekmese bari!” dediğiniz çok olmuştur. Aslında sizi korkutan dişin çekilmesi değil, muayene koltuğu ve onun üstünde geçirdiğiniz zamandır. Geçmişte koltuk üzerinde yaşanan kötü deneyimler artık tarih oluyor. Dentakademi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, diş hekimi fobisi nedeniyle ayakları geri geri gidenlere müjdeyi veriyor… Sedasyon ile Uykuda Diş Tedavisi

Diş tedavisinde acıya ve korkuya son!

Sedasyon tekniği ile “Uykuda”ağrısız ve acısız tedavi…

Şimdi bir derin nefes alıp rahatlama zamanı. İster diş hekimi ister muayene koltuğu (Dental) fobisi olanlar için müjdeli bir “Uykuda Diş Tedavisi” imkanına sahipsiniz. İsterseniz kontrollü uyku hali olan sedasyonu  birlikte inceleyelim:

Şimdi bir derin nefes alıp rahatlama zamanı. İster diş hekimi, ister muayene koltuğu (Dental) fobiniz olsun sizin için güzel bir haberimiz var :

Dentakademi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde “Sedasyon ile Uykuda Diş Tedavisi” yaptırabilirsiniz.

Korkularınız ve endişeleriniz nedeniyle yaptıramadığınız diş tedavinizi, uyku halinde rahatlıkla yaptırabilmenizi sağlayan sedasyon uygulamasını gelin hep birlikte inceleyelim:

Sedasyon nedir? Kimlere uygulanır? Riskli midir?

Dentakademi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’mize diş tedavileri için gelen hastalarımızda muayene esnasında ortaya çıkabilecek olan ağrı, endişe ve korkuyu ortadan kaldırmak amacıyla sedasyon adı verilen bir işlem uygulamaktayız. Kısaca sedasyon, ağrı kesici ve rahatlatıcı ilaçların bir maske yardımıyla hastaya gaz halinde koklatılması ile hastanın derin uyku haline sokulması işlemidir.

Sedasyon, genel anestezi midir?

Sedasyon ile genel anesteziyi birbirine karıştırmamak gerekir. Sedasyon bir anestezi şekli olup, genel anestezi değildir. Aralarında ciddi farklar bulunmaktadır. Derin uyku olarak tanımlanan sedasyon ile genel anestezi arasındaki en büyük fark solunum şekli ve ayılma sürelerinde gizlidir.

Genel anestezi işlemlerinde hastaya damar yolundan verilen kas gevşetici ve ağrı kesici ilaçlar nedeniyle vücud kendi solunum işlevini yerine getiremez. Bu nedenle solunum entübasyon adı verilen; bir ucu akciğerlere diğer ucu hava üfleyen cihazlara bağlı olan borular vasıtasıyla gerçekleşir. Genel anestezi uygulamasında kullanılan ilaçlar hastanın uyanması ve kendine gelmesi için gereken sürenin uzun olmasına, hasta konforunun bozulabilmesine ve kullanılan ilaçların hastadan hastaya değişiklik gösterse de hasta sağlığını olumsuz olarak etkileyebilmektedir.

Sedasyon işlemlerinde hastaya damar yolu açılmadan bir maske yardımı ile koklatılan gaz, derin uykuya dalmasını sağlar. Hasta solunum için herhangi bir alet desteğine ihtiyaç duymaz. Ciğerler herhangi bir desteğe ihtiyaç duymadan solunum görevlerini yerine getirirler. Damar yolu ile vücuda herhangi bir ilaç girişi olmadığından hastaya koklatılan gazın kesilmesi ile birlikte hasta uyanır ve günlük hayatına kısa sürede devam eder.

Sedasyonun riski var mıdır?

Güvenli bir tedavi yöntemi olan sedasyonda, kullanılan ilaçlara bağlı olarak yan etkiler ve alerjik reaksiyonlar görülebilir. Ancak işlem sırasında genel anesteziye oranla bu ihtimal çok daha düşüktür. Yan etkiler, sedasyon sırasında hazır bulunan uzman bir ekip (genel anestezi uzmanı ve asistanları) kontrolünde hızlı ve kolay bir şekilde ortadan kaldırılmaktadır.

Uykuda diş tedavisi kimlere uygulanabilir?

Merkezimizde diş hekimi ve iğne fobisi olan, uzun süreli işlemleri tek seansta bitirmek isteyen, mide bulantısı, kusma ve öğürme refleksi sebebiyle diş tedavilerini yaptıramayan çocuk, yetişkin, sağlıklı bireyler ile bedensel ve zihinsel fonksiyonlarını kontrol edemeyen özel tüm hastalarımız için bu tedavi yöntemi tam teşekküllü ameliyathanemizde rahatlıkla uygulamaktadır.

Uyku sırasında ağrı hisseder miyim?

Sedatitif ilaçların etkisinde derin uykuya dalan hastamızın tedavisi, kendisine uygulanan işlemlerin farkına varmadan tamamlanır. Hastamız herhangi bir endişe duygusuna kapılmaz. Rahatsız edici seslerin hiçbirini duymaz ve işlem sırasında oluşabilecek sızıların hiçbirini hissetmeden oldukça konforlu bir tedavi süreci geçirir.

Sedasyonda Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Sedasyon ile uykuda diş tedavisi öncesi anestezi uzmanı doktorumuz tarafından muayene edilir. Doktorumuz tarafından hastamız işlem ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar anlatılır. İşlem öncesinde açlık ve susuzluk gereklidir. Dolu bir mide işlem sırasında uyku halindeki hastada bulantı ve kusma refleksini tetikleyebilir. Bu nedenle yetişkinler ve çocuklarda işlem öncesinde 4 – 5 saatlik açlık ve susuzluk gereklidir.

İşlem sonrası hastalarımız kısa sürede kendilerine gelmektedirler. İşlem sonrası yanlarında bir refakatçi bulunması ve araç kullanmamaları diğer önemli noktalardır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MERKEZ

MERKEZ

Bağlarbaşı Mahallesi Atatürk Caddesi No:122 Maltepe İstanbul Türkiye

Çağrı Merkezi

Çağrı Merkezi

444 88 91

Online Randevu

Online Randevu

Randevu Oluşturun