WeCreativez WhatsApp Support
Randevu oluşturmak ya da bizlere soru sormak için yazabilirsiniz. Önce telefon numaranızı yazınız.
Nasıl yardımcı olabiliriz?

Sedasyon

Sedasyon, diş tedavileri sırasında ortaya çıkabilecek ağrı, endişe, korku ve mide bulantısı gibi sorunları ortadan kaldırmak amacıyla, Dentakademi ameliyathanelerinde genel anestezi uzmanları ve teknisyenleri tarafından gerçekleştirilen derin uyku sağlayan bir işlemdir. Sedasyon bu sebeple derin uyku olarak da adlandırılır.

Sedasyon işlemi sırasında uyku halinde olan hastalar, sedatif (sedasyon işlemi sırasında verilen) ilaçların etkisiyle yapılan işlemi, ağrıyı ve hoşlanmadıkları sesleri hatırlamazlar. Bu durum, hastanın ileriki tedavi seanslarına gelmesini kolaylaştırır, dental fobiyi yok eder ve ağrı algısını ortadan kaldırır.

Genel anestezi ile karıştırılmaması gereken sedasyon sadece sedatif gaz koklatılması ile yapıldığından genel anestezi risklerini taşımaz. İşlem sonrası hastanın kendine gelmesi çok çabuk olmaktadır

Sedasyon ve Anestezi Farkı

Sedasyon, genel anestezi ile karıştırılmamalıdır. Sedasyon sadece sedatif gazın koklatılmasıyla gerçekleştirildiğinden genel anestezi risklerini taşımaz. Sedasyon işlemi sonrası hastanın kendine gelme süresi oldukça kısadır.

Sedasyon ve anestezi farkı ise hastanın ilaçların alınması sonrası durumu ile ilgilidir. Genel Anestezi ise hastanın bilinç kaybı yaşadığı bir durumdur ve ameliyathane ortamında anestezi doktoru tarafından kontrol edilir. Hasta genel anestezi altında yapılan işlemlerle ilgili hiçbir şey hatırlamaz. Sedasyon ve genel anestezi farkı ise, genel anestezi işleminde hastanın daha az bilinçli olmasıdır.

Diş hekimliğinde genel anestezi genellikle korku, anksiyete ve sedasyon işlemlerine göre daha karmaşık ve ileri cerrahi işlemlerinden olan çene düzeltme ameliyatlarında uygulanır.

Sedasyon ve Genel Anestezi farkı nelerdir?

Sedasyon işlemi sırasında hasta normal nefes almaya devam eder. Genel anestezi işlemlerinde ise sedasyon işlemlerinin aksine solunum entübasyonu denilen bir yöntem kullanılır. Genel anestezi işlemlerinde hastaya bir ucunda akciğerlere hava üfleyen bir cihaza bağlı olan bir tüp yerleştirilir. Entübasyon işlemi için kullanılan kas gevşetici ilaçlar, hastanın daha geç uyanmasına neden olabilir. Sedasyon işleminde ise hasta işlem sonrasında çok kısa bir sürede kendine gelir. Sedasyon işlemi sırasında sistemik dolaşıma herhangi bir ilaç verilmez, sadece gaz inhalasyonu (koklama) ile uyku sağlanır. Sedasyon, hastalar için son derece konforlu ve rahat bir yöntemdir.

Sedasyon işleminin riskleri var mıdır?

Sedasyon işlemi son derece güvenli bir tedavi yöntemidir. Ancak sedasyon işlemi sırasında kullanılan ilaçlara bağlı olarak yan etkiler ve nadiren alerjik reaksiyonlar görülebilir. Sedasyon işleminin yan etkileri, uzman bir ekip tarafından hızlı ve kolay bir şekilde kontrol altına alınabilir. Genel anesteziye kıyasla, sedasyon işlemi sırasında bir sorunla karşılaşma olasılığı daha düşüktür.

Sedasyon kimlere uygulanabilir?

Sedasyon tedavisi, 

  • diş hekimi korkusu veya iğne fobisi olan tüm hastalara, 
  • uzun süren işlemleri tek seansta tamamlamak isteyen hastalara, 
  • mide bulantısı, kusma veya öğürme refleksi nedeniyle diş tedavisi yapılmasını engelleyen hastalara, 
  • ve çocuklar, yetişkinler, sağlıklı veya engelli her türlü hastaya rahatlıkla uygulanabilen bir tedavi yöntemidir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MERKEZ

MERKEZ

Bağlarbaşı Mahallesi Atatürk Caddesi No:122 Maltepe İstanbul Türkiye

Çağrı Merkezi

Çağrı Merkezi

444 88 91

Online Randevu

Online Randevu

Randevu Oluşturun