WeCreativez WhatsApp Support
Randevu oluşturmak ya da bizlere soru sormak için yazabilirsiniz. Önce telefon numaranızı yazınız.
Nasıl yardımcı olabiliriz?

Diş Apsesi Nedir?

Diş eti apsesi, dişetlerinin iltihaplanmasıdır. Dişteki arayüz çürüğünden tutun ağız içi hijyeninin yeteri kadar sağlanmaması gibi değişik sebeplere bağlı olarak gelişir.

Dişeti apselerinin belirtileri nelerdir?

Dişetinde meydana gelen kızarıklıklar, kötü ağız kokusu, sert yiyeceklerin ısırılması sonrası dişetinde kanamalardır. Diş apse ağrısı genellikle ani bir şekilde ortaya çıkar ve sonra birkaç saat ya da birkaç gün içinde giderek kötüleşir.

Diğer olası belirtiler arasında ise: diş veya dişinizin çevresinde hassasiyet, çok sıcak veya soğuk yiyecek / içeceklere karşı hassasiyet, ağızda hoş olmayan bir tat, ağzı açmakta güçlük yaşanması, yutma güçlüğü, uyku bozukluğu ve genel bir rahatsızlık hissi. Bazı durumlarda, diş apsesi yüzde lokal şişliklere veya boyunda lenf düğümlerine yol açabilir.

Dişeti apseleri neden oluşmaktadır?

Düzensiz diş fırçalama alışkanlığına bağlı kötü ağız içi hijyeni, diş hekimi kontrolleri yapılmayan ve genetik yatkınlığı olan kişilerde sıkça görülmektedir.

Diş apsesi zararlı mıdır? Diş apseleri tedavi edilmezse ne gibi sorunlara neden olur?

Diş apsesinin genel sağlığınız için tehlike arz eder. Apseler tedavi edilmediği takdirde burada üreyen zararlı mikroorganizmalar vücudun diğer bölgelerine yayılabilir ve çeşitli sorun ve hastalıklara sebep olabilir.
Tedavi edilmediği durumlarda ağrı, diş etinde şişkinliklere, kötü görüntü ve ağız kokusuna neden olur. Diş kayıplarına yol açabilir. Hatta kalp kapakçığı iltihabından eklem romatizmasına kadar ciddi sorunların gelişmesine neden olabilir.

Diş Apse Tedavisi

Dişeti apseleri nasıl tedavi edilir?

Hasta önce bir periodontolog’un (diş eti uzmanının) muayenesinden geçtikten sonra sorunun büyüklüğüne göre tedavi şekli belirlenir. Bazen diştaşı temizliği sorunun çözümü için yeterli olurken bazende diştaşı temizliği, küretaj ve flap operasyonlarını birlikte sıralı olarak, antibiyotik desteği ile birlikte uygulanması gerekebilir.

Apsenin patlama riski var mı? Patladığında ne yapılmalı?

Apse patlayabilir. Zamanla bölgede biriken iltihap direne olur, boşalır. Patlaması halinde de kronik bir durum olması nedeniyle bir diş hekimine gidilmelidir.

Apse boşaltma acılı bir işlem midir?

Diş apse temizleme sırasında apse anlık ve hızlı bir şekilde boşaltılmalıdır. Uzun sürede yapılması dokuya zarar verebilir.

2 Yorum
  1. Cevapla
    B

    Apsenin patladığını nasıl anlarız ?

  2. Cevapla
    Kazım

    Dişimin yanında şişme sonucu olan intihap patladı bir sorun olur mu?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MERKEZ

MERKEZ

Bağlarbaşı Mahallesi Atatürk Caddesi No:122 Maltepe İstanbul Türkiye

Çağrı Merkezi

Çağrı Merkezi

444 88 91

Online Randevu

Online Randevu

Randevu Oluşturun